VC Herentals bakte er op St.-Janneke niet erg veel van.  Bree maakt het af met 1-4.  De rood-witten blijven troosteloos laatste in de rangschikking.  VC Herentals speelde zijn wedstrijd van de laatste kans tegen Bree dat eveneens in acuut degradatiegevaar verkeerde. Verberne viel tijdens de opwarming uit en Verdonck zat een schorsingsdag uit maar verder kon Herentals rekenen op een voltallige kern, excuses konden dus niet ingeroepen worden.

De thuisploeg begon ook het beste aan de wedstrijd en Van Leerdam pegelde na vijf minuten een eerste keer op het bezoekende doel. Nog geen twee minuten later luidde erg dom balverlies een eerste kans in voor de bezoekers en .... 0-1 via een strak schot van Didden.

Na een kwartier kopte Van De Kerkhof een vrije trap achterwaarts op doel maar doelman Forier stond goed opgesteld. Het was verder erg slappe koffie dat de uiterst weinig toeschouwers te zien kregen op Sint Janneke. Vlak voor de rust konden de handen dan toch op elkaar nadat Van Bouwel een voorzet van Thomassen mooi in doel kopte, de gelijkmaker viel dus op een goed moment voor de thuisploeg.

Herentals ging in de tweede helft op zoek naar een tweede doelpunt en kwam via een vrije trap van Van De Kerkhof dichtbij. Vlaeymans zag even later zijn schot nog net afgeblokt. Aan de overzijde behoedde De Swert Herentals van een achterstand door op de doellijn een bal weg te koppen. Ondanks de frêle winterzon begon het nadien zwaar te onweren op het veld.

Na iets meer dan uur werd veel te gemakkelijk een vrije trap net buiten de zestienmeter weggegeven en het resultaat kan u al raden. Creyns krulde de bal perfect in doel en Herentals moest opnieuw achtervolgen. Vlaeymans kon al snel de gelijkmaker scoren maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Vanaf toen ging het van kwaad naar erger met rood-wit, een snelle counter leverde via Cardeynaels een geruststellende 1-3 op voor de bezoekers.

Tien minuten voor het einde werd de afstraffing compleet wanneer Bloemen in de korte hoek de 1-4 cijfers op het bord zette. Ondanks een meer dan riante voorsprong begon Bree in de slotfase erg fysiek te spelen en dat leverde nog een rode kaart op voor de bezoekers. Aan de score veranderde echter niets meer.

Het is na vandaag overduidelijk dat Herentals zich mag opmaken voor een nieuw avontuur in de provinciale reeksen. Ondanks de kwaliteit die er wel degelijk aanwezig slaagt deze ploeg er niet een rol van betekenis te spelen in bevordering. De afstraffingen die rood-wit dit seizoen incasseert zijn inmiddels niet meer op één hand te tellen. Het beloven nog 10 erg lange weken te worden...

VCH speelde met: Doino Michiel; Thomassen Martijn; Van Doninck Jelle; Raeymackers Kai; Van Leerdam Ilja; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Van Bouwel Ken; Van Der Schraelen Thomas; Marien Niels; Van De Kerkhof Jeroen.  Bank: Dams Pieter; Dillen Robbe; Vervoort Joy en Cansizlar Derman

Vervangingen: 64e Cansizlar Derman voor Van Bouwel Ken; 70e Dillen Robbe voor Raeymackers Kai ; 80e Vervoort Joy voor Van De Kerkhof Jeroen

Gele kaarten: Van Leerdam Ilja

Doelpunten: 7e Didden Ben 0 – 1 ; 42e Van Bouwel Ken 1 – 1 ; 63e Creyns Steffe 1 – 2 ; 68e Cardeynaels Lars 1 – 3 ; 79e Bloemen Glenn.